ARTISTIT

Nikke Ankara

Suomen monipuolisin ja paras räppäri Nikke Ankara on noussut raketin lailla suomalaisen musiikkitaivaan kirkkaimpien tähtien joukkoon. Viime vuonna Ankara oli Suomen neljänneksi kuunnelluin artisti, vaikkei mies julkaissut edes kokonaista albumia. Lahtelaisartistin edelle mahtuivat ainoastaan JVG, Cheek ja Sanni. Ankara on kerännyt jokaisella julkaisemallaan singlellä jalometallia seinälleen ja kaikkiaan miehen kappaleita on kuunneltu Spotifyssa reilusti yli 50 000 000 kertaa. Cheek valitsi 2016 vuoden alussa Ankaran lämmittelijäkseen Suomen kaikkien aikojen suurimmalle jäähallikiertueelle ja perusteluiksi mies kertoi Ankaran olevan paras räppäri, mitä Suomessa on nähty yli kymmeneen vuoteen. Viime kesänä Nikke Ankara oli jo yksi kaikkien suurimpien festivaalien vetonauloista ja miehen suosio on edelleen vahvassa kasvussa. Tänä keväänä Ankara nähdään mukana Vain Elämää –formaatissa. Savo Block Party tulee olemaan ensimmäinen kerta, kun Ankara nousee lavalle Savonlinnassa.

Arttu Lindeman

Youtubettajana supersuosioon noussut Arttu Lindeman julkaisi ensimmäisen virallisen kappaleensa Läikkyy viime kesänä. Läikkyy on striimannut jo tuplaplatinaa ja muutenkin nuoren artistin alkutahdit musiikkimaailmassa ovat olleet mykistävää seurattavaa. Mies on kirjoittanut jo nyt nimensä suomalaiseen musiikkihistoriaan rikkomalla ennätyksiä yksi toisensa perään. Lindeman julkaisi tulokasvuotensa aikana neljä kappaletta, joista jokainen nousi suoraan Suomen kuunnelluimmaksi kappaleeksi. Vuonna 2016 miehellä oli Suomessa enemmän listaykkösiä kuin yhdelläkään toisella kotimaisella tai ulkomaalaisella artistilla. Lindemanin energisillä keikoilla miehen kanssa lavalla on totuttu näkemän niin ikään nuorten keskuudessa superstaran asemaan itsensä tubettanut Jaakko Parkkali. Savo Block Party on Lindemanille Nikke Ankaran tavoin ensimmäinen kerta, kun mies nähdään Savonlinnassa.

Skandaali

2000-luvun alun suosikkiräppäri pyyhki suosiossa mitattuna Cheekillä lattioita, kunnes mies monien fanien harmista huolimatta otti etäisyyttä musiikkiin. Rap-musiikin ystävien onneksi kyseessä ei ollut kestävä lopettamispäätös, vaan nyt Skandaali on tullut takaisin, kovempana kuin koskaan. Räävittömistä lyriikoistaan tunnettu punchline-räppäri omaa edelleen vahvan fanikunnan vanhempien genren kuuntelijoiden keskuudessa ja miehen keikasta onkin odotettavissa äärimmäisen mielenkiintoinen ja viihdyttävä sekoitus räppiklassikoita sekä miehen uutta materiaalia. Skandaali on niittänyt musiikin lisäksi mainetta muun muassa fitness-lavoilla. Skandaalin keikka Savo Block Partyn lavalla on hetki, jota moni savolainen räpin ystävä on odottanut jo liian kauan.

Ollie

Suomipopin tulevaisuus on tässä miehessä. Nuoresta iästään huolimatta äärimmäisen lahjakas biisinkirjoittaja ja uniikki tulkitsija on vasta matkalla kohti huippua, mutta jo tässä vaiheessa mies on saavuttanut laajan fanikunnan ja arvostuksen musiikkimaailmassa. Mies on kirjoittanut kappaleita Arttu Lindemanille ja laulanut kertosäkeitä muun muassa Teflon Brothersin ja Nikke Ankaran hittibiiseillä. Omia kappaleita Ollie julkaisi vuoden 2016 aikana kaksi, joista molemmat nousivat Suomen kuunnelluimpien kappaleiden listalle. Myös Ollie kiersi yhdessä Cheekin ja Nikke Ankaran kanssa Alpha&Omega jäähallikiertueella, joten mies tietää kuinka käsitellä mikrofonia isoilla lavoilla.

Jones

Savonlinnalaisessa 015 –kollektiivissa ensiaskeleensa räppipiireissä ottanut Jones on mielenkiintoinen ja kovassa nousukiidossa oleva artisti. Mies kiersi viime vuonna isoja lavoja yhdessä Emma-palkitun platina-artistin Jujun kanssa ja loppuvuodesta Jones allekirjoitti ensimmäisen levytyssopimuksensa. Jones on uskomattoman monipuolinen mc, joka hallitsee niin laulun kuin myös vauhdikkaan teknisen räppäyksen. Miehen kappaleet levittävät hyvää mieltä heti ensi kuuntelusta, mutta lahjakkaan lisäksi todella fiksun artistin lyriikat vaativat helposti muutaman kuuntelukerran auetakseen kuulijalle täysin. Jones edustaa paikallisväriä ja savolaista letkeyttä parhaimmillaan.

Kiero Sawo Battle

Savo Block Partyn huikea vetonaula, jota et voi kokea missään muualla! Kiero Sawo Battle on jo vakiinnuttanut Savonlinnassa oman asemansa nuorisokulttuurissa, mutta Savo Block Party -festivaalit nostavat myös nämä improvisaatiorap-kilpailut uudelle tasolle. Luvassa on nimittäin Suomen kaikkien aikojen kovatasoisimmat rap-kilpailut, mitä et voi nähdä missään muualla. Räpin Suomen mestaruudesta on kisailtu nykysäännöillä vuodesta 2009 ja Savonlinnassa lavalla nähdään tämän aikakauden Suomen mestarit vuosilta 2009, 2011, 2014, 2015 ja 2016. Tätä tykitystä ei kannata jättää väliin, sillä vaikka improvisaatioräppi olisikin täysin tuntematon taiteenala, tätä parempaa ja laadukkaampaa tutustumismahdollisuutta et siihen saa. Kutsuvieraskilpailun osallistujat ovat MC Samppa, Kajo, Are, MC Toni, Pure, Krister, Rölli ja yksi myöhemmin paljastettava yllätysnimi. Illan aikana lavalla esiintymässä nähdään myös lahjakas naisartisti Vicci sekä kirjoitettua soolotuotantoaan esittävät Rivo ja Ironine.

Jaakko Parkkali Meet&Greet

Jaakko Parkkali on noussut vauhdilla Suomen suosituimpien tubettajien ja nuorisoidolien joukkoon. YouTubeen vuoden 2015 heinäkuussa tullut Parkkali on kerännyt alle kahdessa vuodessa kanavalleen yli 154 000 tilaajaa ja Instagramissa miehen elämää seuraa yli 142 000 ihmistä. Parkkali valittiin Suomen suosituimmaksi tubettajaksi vuoden 2016 TubeCon Awardsissa ja mies tyhjensi palkintopöydän myös Blog Awardseissa, missä mies pokkasi Yleisön suosikki sekä Youtuben Vuoden tulokas –pystit. Sympaattinen Parkkali tunnetaan kovana kiekkofanina ja mies on myös tuttu TV:stä. Parkkali toimii myös supersuositun Arttu Lindemanin livekeikoilla tuplaajana. Parkkali on 27.5 ensimmäistä kertaa Savonlinnassa ja mies pitää meet&greetin, missä kaikilla halukkailla on mahdollisuus tavata Parkkali ja kuvata itsensä yhdessä nuorisoidolin kanssa.

Mansesteri

Tamperelainen hiphop -yhtye Mansesteri on elävä esimerkki siitä, ettei kestävä artistikehitys tarvitse aina taustalle valtavaa tukikoneistoa. Konkariräppärit Mc Mane ja Vainis, sekä heidän virallinen keikka DJ, DJ Kalu tuovat vuosi toisensa jälkeen faneilleen uutta herkuteltavaa ja tie yhdeksi maamme kirkkaimmista omakustanneartisteista on ollut lähes tauottoman nousujohteista.

Helmikuun 2017 alussa ilmestynyt uusin levy, ”Maskin alta”, on yhtyeen viides albumi, joka on tyylillisesti RamHopia ollen siten uudenlainen aluevaltaus suomalaisessa hiphop-skenessä.

Mansesterin hiphop on energistä ja intohimoista musiikkia laajalla skaalalla aina huumoripitoisuudesta melankoliaan ja iskeviin rockrap-biiseiseihin. Levyllä mukana vierailemassa on mm. Popedasta tutumpi kitaravirtuoosi Costello Hautamäki, Mustien Enkeleiden keulakuva Jussi Aaltonen, sekä pitkän uran suomirapin taipaleella taittanut Juju.

Mansesteri on keikkaillut mm. Robinin, Petri Nygårdin, Elastisen, Apulannan, Mikael Gabrielin, Teflon Brothersin, Brädin, Anna Abreun, sekä JVG:n kanssa. Heidän levyillään on ollut useita vierailijoita kuten esimerkiksi uusimmalla, Tampere II-nimisellä sinkulla esiintyvä Mikko Alatalo, sekä Kädestä käteen -kappaleella vieraileva Sami Saari.