ALUE & OHJELMA

KOE AINUTLAATUINEN TAPAHTUMA SAVONLINNASSA

Savo Block Party on koko päivän kestävä tapahtuma ja tarjontaa on laidasta laitaan, niin nuorille kuin perheillekin. Musiikin lisäksi luvassa on muun muassa urheiluturnauksia, paikallisia ruokakojuja, koko perheen aktiviteetteja, kilpailuja sekä nuorille suunnattua hip hop -henkistä toimintaa sekä tietenkin savolaista letkeää meininkiä. Iltaa kohti mentäessä ohjelma painottuu vahvemmin musiikkiin joka sisältää artistikattauksen jollaista Savonlinnassa ei ole aikaisemmin nähty. Artistien lisäksi tapahtumassa on Suomen korkeatasoisimmat battle-räppärit ottamassa mittaa toisistaan. Lue lisää artisteista tästä.

FESTIVAALIALUE

Savo Block Party on paljon enemmän kuin pelkkä musiikkifestivaali, vaikka tapahtuman artistit ovatkin Suomen kirkkainta kärkikaartia.

Festivaaliliput vaihdetaan rannekkeisiin sisääntuloportin vieressä sijaitsevalla pisteellä. Samasta pisteestä myydään myös uudet rannekkeet.

Sisääntuloportti johtaa festivaalikävijät kauppakadulle, joka on täynnä toinen toistaan herkullisempia ruokakojuja sekä paikallisten näytteilleasettajien pisteitä, missä jaossa on muun muassa ilmaisia ilmapalloja ja popcorneja. Kauppakadulta löytyy myös Savo Block Partyn oma koju, missä myydään Savo Block Party –vaatteiden lisäksi piknik-kangaskasseja, joka on ehdoton tuote perheille ja nautiskelijoille. Ruokakojuilla voit herkutella muun muassa premium-hodareilla, erilaisilla burgereilla, risotolla tai lörtsyillä.

Kauppakadun toisessa päässä häämöttää Action zone, missä muun muassa poljetaan maailman ensimmäinen festivaali-spinning, pelataan katulätkää ja ammutaan tarkkuutta paintball-aseella. Action zonen ja festivaalilavan väliin jää Vanha asema, joka on täynnä aitoa savonlinnalaisuutta. Asemalta löytyy muun muassa sympaattinen kahvila Raide, erilaisia muotoilu- ja käsityöyrittäjien putiikkeja sekä hiusILO&hieronta, joka palvelee aseman toisessa kerroksessa tehden festivaalikansalle tarjoushintaisia kampauksia kello 12-18 välisenä aikana. Osa aseman yrittäjistä tuo tuotteensa näytille myös aseman pihamaalle.

Vanhan aseman toisesta päädystä löytyvät ensiapu-, vesi- ja infopisteet. Samalla pääty toimii alueen keskipisteenä ja hyvänä kohtaamispaikkana. Lähes keskeltä aluetta löytyy myös mielettömiä toiminnallisia toimipisteitä. Toisessa näistä pääset seikkailemaan 3D-lasien avulla virtuaalitodellisuuteen, kun taas katapultti lennättää sinut korkeuksiin ihastelemaan festivaalialuetta ja Savonlinnan rantoja.

Chill out zone on paikka ottaa rennosti, levittää piknik-viltti ja nautiskella herkuista sekä tunnelmasta. Chill out zonen nurmikon läheisyydestä löytyy muun muassa frisbeegolf-koreja ja skeittiramppi, jotka ovat festivaalikansan käytössä.
Lavalta katsottuna alueen vasemmalla seinustalla on ensimmäisenä graffitiseinä, missä jokainen halukas pääsee kokeilemaan kannuilla maalaamista tai sitten vain ihastelemaan huippumaalareiden työskentelyä ja kädenjälkeä. Graffitiseinän vieressä on tapahtuman VIP-alue, joka on varattu erillisille VIP-vieraille. Alueella on tarjolla ruokaa, omat anniskelutiskit ja lokoisat oltavat nautiskella festivaaleista. VIP-alueen yhteydessä on myös iso k-18 anniskelualue, missä Savon Mafia vastaa juhlakansan virkistämisestä perinteisin ja spesiaalein tuottein.

Päivä on täynnä aktiivista toimintaa, joka hiljenee iltaa kohden ja pääpaino siirtyy musiikkiin. Kello 15.00 lavalle nousee jo supersuosittu Arttu Lindeman, jonka energinen ja tunnelman räjäyttävä show, antaa viimeistään kunnon starttipotkun festivaaleille.

Kello 18.00 monet näytteilleasettajat sulkevat putiikkinsa ja tunnelma keskittyy enemmän musiikkiin ja juhlimiseen. Kello 20.00 lavalle nousee festivaalien nimekkäin esiintyjä Nikke Ankara, jonka shown jälkeen lastenvaunut ja perheen pienimmät on suotavaa viedä kotiin. Loppuilta on puhdasta rap-tykitystä, mistä vastaavat rap-legenda Skandaali ja Suomen parhaat battleräppärit.

Historiallisen kylmä kevät on muisto vain, kun kesä tärähtää todenteolla käyntiin 27.5 Savonlinnassa hyvässä hengessä ja hyvällä porukalla.

Tervetuloa nauttimaan ja tekemään yhdessä mahtava festivaali

Esiintymisaikataulu

13.00 Freestylerap open mic (Maistiaisia Suomen parhailta improräppäreiltä)
15.00 Arttu Lindeman
16.00 Ollie
17.00 Jaakko Parkkali Meet&Greet
18.00 Mansesteri
19.00 Jones
20.00 Nikke Ankara

UG-rap ilta alkaa (Ei suositella lapsille.)
21.20 Skandaali
22.05 Rivo ja Ironine
22.30 Kiero Sawo Battle – osallistujat MC Kajo, Are, Pure, Rivo, MC Toni, NikoNova, MC Samppa ja Krister. Battlejen välissä esiintyy laulaja Vicci.
23.50 Riskaabelit kaverit - MC Kajo & S-Molli

Pidätämme oikeudet muutoksiin. Esitysten välillä tunnelmasta vastaavat huippu tiskijukat DJ Branchin johdolla.